LEANWORKS | JUST-IN-TIME, JUST-IN-PLACE

Afname transportbewegingen fors met Leanworks

Als u al langer nadenkt over mogelijkheden om een afname van het aantal transportbewegingen van, naar en op de bouwplaats te realiseren, dan hebben we voor u de oplossing gevonden. Met Leanworks realiseert u namelijk een afname in transportbewegingen tot wel 80%.


Afname transportbewegingen mogelijk

Bij de levering van materialen zijn gemiddeld dagelijks meerdere vrachtwagens betrokken. Vrachtwagens komen tegelijk aan, vaak in de ochtend, en brengen relatief kleine porties van één type materiaal. Of ze brengen juist volle (rechtstreekse) vrachten die nauwelijks gelost kunnen worden op de bouwplaats.

Dit is voor het productieproces op de bouwlocatie helemaal niet wenselijk in relatie tot het aantal transportbewegingen en de benodigde opslag. Het is inefficiënt, zorgt voor onnodige uitstoot van CO2 en vergroot niet bepaald de veiligheid op de bouwplaats. We wisten dat een afname in transportbewegingen mogelijk moest zijn en veel voordelen op zou leveren, maar hoe?


Hoe realiseren we die afname in transportbewegingen?

Met Leanworks creëren we op één van onze bestaande distributielocaties nabij uw bouwplaats een HUB waar we de materialen van alle leveranciers verzamelen. De materialen worden vervolgens gebundeld geleverd op de bouwplaats, precies op het moment dat die materialen op de bouwplaats nodig zijn (just-in-time ).

Met behulp van onze runners en de slimme inzet van materieel brengen we de materialen tot op de plek van verwerking. Ook als de materialen op hoogte nodig zijn (just-in-place ).

We zorgen vervolgens ook voor de efficiënte afvoer van bouwafval , met als doel dat er nooit bouwafval in de weg ligt, uw bouwplaats er altijd netjes uitziet en u de productiviteit op de bouwplaats kunt verhogen.


De voordelen van een afname in transportbewegingen

Inmiddels weten we dat de resultaten van Leanworks nog beter zijn dan we hadden gedacht. Er is sprake van een afname in transportbewegingen tot wel 80%! En Leanworks levert nog meer voordelen op:

• 15% toename in de productiviteit van uw vakmensen
• Tot wel 35% besparing op uw logistieke kosten
• Uw materialen worden direct op hoogte geleverd
• Minimale overlast voor de omgeving
• Minder schade, diefstal en opslag


De kosten van Leanworks

Over de kosten zijn we altijd helder. Natuurlijk kost onze dienstverlening geld. De besparingen die Leanworks u oplevert zijn echter minstens zo groot. Denk alleen al maar aan die besparing op uw logistieke kosten, die kan oplopen tot 35%.

 

Wilt u weten hoe ú een afname in transportbewegingen kunt realiseren?
Neem contact met ons op