LEANWORKS | JUST-IN-TIME, JUST-IN-PLACE

Opslag op de bouwplaats is niet meer nodig met Leanworks

Opslag op de bouwplaats kan een behoorlijke sta-in-de-weg zijn. Het is niet voor niets dat bouwmaterialen volgens onderzoek wel 6 tot 8 keer worden verplaatst voordat ze worden verwerkt.

 

Opslag op de bouwplaats is inefficiënt

Dat heeft productiviteitsverlies tot gevolg. De tijd die uw mensen besteden aan het verplaatsen van die materialen is immers allemaal tijd die zij niet besteden aan het daadwerkelijke bouwproject. Daar komt nog bij dat het regelmatig voorkomt dat materiaal dat lang in de opslag staat op een bouwplaats, beschadigd raakt of wordt gestolen.

Kortom: redenen genoeg om opslag op de bouwplaats zoveel mogelijk te beperken. Met Leanworks regelen we dat voor u.

 

Geen plek voor opslag op de bouwplaats

Leanworks is ontstaan doordat wij zagen dat er door de groei in het binnenstedelijk bouwen meer behoefte is aan logistieke ondersteuning. Veel plek voor opslag op de bouwplaats is er dan vaak niet. Hoe zouden we de aanvoer van bouwmaterialen zo efficiënt mogelijk kunnen regelen?
We besloten gebruik te gaan maken van een opslag op één van onze HUB locaties, waar we alle bouwmaterialen verzamelen en daarna per dag, precies afgestemd op wat er op dat moment nodig was, naar de bouwplaats brengen (just-in-time ).

 

Slimme aanvoer van materialen

De insteek is dat we de materialen bij aankomst direct tot op de werkplek brengen. De leveringen zijn op de HUB dan ook al goed voorbereid en eventueel anders verpakt, zodat we op de bouwplaats zo efficiënt mogelijk zijn. Op de bouwplaats zelf regelen we slim transport, zoals met elektrische karretjes, om de bouwmaterialen op de plek van verwerking af te leveren (just-in-place ). Ook het bouwafval voeren we efficiënt af.

 

Opslag op de bouwplaats niet meer nodig

Direct al tijdens het eerste pilotproject bij de bouw van het Medisch Spectrum Twente bleek deze manier van werken ongelofelijk veel voordelen op te leveren. Met 7 HUB’s in Nederland zitten we ook altijd dichtbij en kunnen we de toestroom van bouwmaterialen zo organiseren, dat opslag op de bouwplaats niet meer nodig is.

De voordelen die onze opdrachtgevers nu ervaren zijn:
– minder transportbewegingen en minder uitstoot van CO2;
– productiviteitsverbetering van 10 tot 15%;
– altijd een veilige en opgeruimde bouwplaats.

 

De kosten van Leanworks

Over de kosten zijn we altijd helder. Natuurlijk kost onze dienstverlening geld. De besparingen die Leanworks u oplevert zijn echter minstens zo groot. U werkt immers veel efficiënter en bent vele malen productiever. Wilt u meer weten over hoe u onnodige opslag op de bouwplaats voorkomt?

Neem contact met ons op