LEANWORKS | JUST-IN-TIME, JUST-IN-PLACE

Bouwafval efficiënt afvoeren verhoogt uw productiviteit op de bouwplaats

Bouwafval, en vooral ook hoe dat bouwafval efficiënt kan worden afgevoerd, is doorgaans niet iets dat voldoende bij bouwprojecten in de voorbereiding wordt meegenomen.

Bouwafval vergt veel logistieke bewegingen

Er worden natuurlijk wel containers besteld en geleverd om het bouwafval op de bouwplaats al te kunnen scheiden. Maar een inventarisatie van hoeveel bouwafval er zal zijn en wat dat betekent voor de logistieke activiteiten op de bouwplaats is vaak niet inzichtelijk. En dat terwijl er doorgaans veel bouwafval is en er veel logistieke bewegingen nodig zijn om het af te voeren.

Bouwafval obstakel op de bouwplaats

Het gevolg is dat bouwafval regelmatig een obstakel wordt op de bouwplaats. Het blijft bijvoorbeeld in de woningen liggen, omdat de aanwezige bouwlift te druk bezet is om het naar beneden te brengen. Of de containers raken overvol, waardoor het bouwafval overal op de bouwplaats in de weg komt te liggen. U kunt zich voorstellen dat dit impact heeft op uw productiviteit. Daarbij maakt het ook nog eens een slordige indruk.

Slimme bouwplaats logistiek

Inmiddels weten wij uit ervaring dat u de productiviteit op uw bouwplaats flink kunt verhogen door slim en efficiënt om te gaan met uw bouwafval. Doordat onze focus ligt op logistiek in de bouw schakelen steeds meer bedrijven ons dan ook in voor de afvoer van hun bouwafval, nadat wij de bouwmaterialen hebben geleverd.

Complete verwerking van bouwafval

Een voorbeeld van hoe het anders kan op de bouwplaats is om, daar waar mogelijk, big bags te gebruiken in plaats van containers. Die zijn klein als ze nog niet zijn gevuld en nemen dus weinig plek in. We kunnen ze ook makkelijk op een verdieping plaatsen in de vorm van milieupleintjes.

Onze runners zorgen er vervolgens voor dat ze beneden komen als ze vol zijn, waarna we het bouwafval naar onze HUB transporteren na aflevering van de bouwmaterialen en we van daaruit de verdere verwerking regelen.

Altijd een oplossing voor bouwafval

Is een big bag niet toereikend (denk aan houten planken van 2 meter), dan zoeken we uiteraard naar andere oplossingen. Zoals kleinere containers die makkelijk gehesen kunnen worden op het werk en die wij eenvoudig mee retour kunnen nemen.

De voordelen van efficiënte afvoer van bouwafval

Kortom, met de inzet van Leanworks voor het afvoeren van uw bouwafval:
– zijn minder transportbewegingen nodig;
– ligt er nooit meer bouwafval in de weg;
– verhoogt u uw productiviteit;
– is uw bouwplaats altijd netjes.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen bij de afvoer van bouwafval?
Neem contact met ons op